Inspirator Kjetil Helliesen

Om Kjetil Tjenester Blogg Kontakt Book samtale Logg inn

Sett mål som inspirerer – oppnå ekstraordinær suksess!

mestring mål May 13, 2022

 

Det første jeg tenker på når jeg skal ut å reise er – hvor skal jeg? Har jeg ikke bestemt meg, virker det naturligvis meningsløst å reise. Det er umulig å vite som skal være med i bagasjen, og jeg har ingen forutsetninger for å velge reisemåte, kjøpe billetter eller planlegge reisen.

 

Et tydelig mål

Å lede seg selv og andre handler i stor grad om å være på en reise mot et mål. Målet må være definert og synlig, ellers vil det være umulig å forholde seg til. Så fort jeg har et klart bilde av hvor jeg vil og dette er knyttet opp til tydelige forventninger, er forutsetningene for å komme dit gode.

 

Den inspirerende mestringsfølelsen

Når jeg hjelper ledere til å sette klare mål som får dem til å strekke seg lenger, har jeg spesielt fokus på én ting: Følelser! Jeg oppfordrer til å visualisere den følelsen vedkommende ønsker å skape, fordi de gode følelsene vi kjenner på når et mål er oppnådd, inspirerer til å gjøre jobben som trengs på veien.

Som du sikkert har kjent er det lite som kan konkurrere med den fantastiske følelsen av mestring. Den som oppstår når du når et nivå som tidligere har virket uoppnåelig, og oppnår resultater som før fremsto som urealistiske. Først da kjenner du den virkelige verdien av å sette tydelige mål.

 

Du må kjenne det litt i magen

Når reisemålet er bestemt, og spesielt dersom jeg våger å dra til et sted jeg aldri har vært før, kjenner jeg det alltid litt i magen. Men jo sterkere det trigger – og kanskje også skremmer – desto tryggere kan jeg være på at jeg har satt riktig mål. Da jeg vet at jeg er på vei mot noe eksepsjonelt, noe jeg aldri tidligere har opplevd!

Det er med andre ord to essensielle elementer som begge må være til stede for å oppnå ekstraordinær suksess:

  1. Målet må være tydelig – jeg må vite hvor jeg vil og når jeg ønsker å være der.
  2. Målet må inspirere – jeg må kjenne det litt i magen når jeg tenker på målet.

 

Vil du også legge ut på reisen mot ekstraordinære resultater, for deg selv eller sammen med de du leder? Ring meg eller book en «mulighets-samtale», så finner vi sammen ut hvordan din suksess kan sikres.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.