Inspirator Kjetil Helliesen

Om Kjetil Tjenester Blogg Kontakt Book samtale Logg inn

Mentale muskler – vår best bevarte hemmelighet?

mestring Jun 28, 2022

 

En gang iblant dukker det opp nye suksesser innen idrett og næringsliv som gjør at vi får oss en skikkelig overraskelse. Hvordan er det mulig å oppnå slike resultater uten å ha «de beste» spillerne på laget, eller uten de beste produktene?

 

Bodø/Glimt og billader-selskapet Easee er relativt ferske eksempler på akkurat dette. Førstnevnte gikk fra å være en middelhavsfarer i norsk fotball til å bli Norges beste fotballag flere år på rad. Selskapet Easee ble etablert i 2018 og har fra dag én hatt rekordomsetning og overskudd. I dag er de et av verdens største selskaper innen billadning.

 

Fellesnevneren er at begge har hatt stort fokus på mental styrke og mentale prosesser. De har satt søkelys på å bygge sterke «mentale muskler», og vært bevisste på at det mentale har minst like stor innvirkning på resultater som fysisk styrke og produkter. Jeg tør å påstå at riktig bruk av mental kapasitet trumfer samtlige andre strategiske valg.

 

 

Bare et fåtall har kjennskap

Som overskriften indikerer er det fortsatt mange som ikke har et forhold til mentale muskler.
Kanskje du er en av disse, eller kanskje har du vært klar over at det finnes noe, men ikke så mye mer enn det. Fortvil ikke – du er i godt selskap. De aller færreste har kjennskap til disse musklene, og derfor er det også få som oppnår virkelig ekstraordinære resultater.

La meg nevne de mentale musklene jeg selv vektlegger å trene:

  • VILJE – evnen til å sette fokus på noe og holde dette over tid
  • HUKOMMELSE – evnen til å hente frem tidligere innlært kunnskap
  • PERSEPSJON – evnen til å se ting fra flere sider og få overblikk
  • FANTASI/KREATIVITET – evnen til å sette sammen mentale bilder
  • INTUISJON – evnen til å fange opp ideer fra utsiden
  • RESONERING/TENKING – evnen til å sette sammen sanseinntrykk til tanker

 

Mentale muskler er medfødt hos alle

Det jeg synes er veldig interessant med dette, er at det mentale muskler tilgjengelig for alle. Vi har gratis tilgang, men kun et fåtall av verdens befolkning har kunnskap og kan følgelig ikke hente effekten.

Nå har du muligheten til å få et forsprang, men det er ditt valg!

 

Trening gir resultater

Akkurat som fysiske muskler vil de fungere best dersom du har balanse i muskulaturen. Det hjelper ikke å kun trene armene hvis du vil bli flink i håndball. Selv om det er disse du bruker for å kaste, må du også trene øvrige muskelgrupper for å kunne løpe, holde balansen, hoppe etc.

Min anbefaling er å sette opp et treningsopplegg på samme måte som det du kan få på et treningssenter eller av en PT. Jeg er klar for å hjelpe og være din mentale PT, men treningen er det kun du som kan gjennomføre. Det fine er at det også er du som får effekten. Godt trente muskler gir god effekt!

Du vet hvor du finner meg … 😉

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.