Inspirator Kjetil Helliesen

Om Kjetil Tjenester Blogg Kontakt Book samtale Logg inn

Kraften av gjennomføring – verdien av å gjøre

mestring mål Jun 10, 2022

 

Her kommer svaret på det de aller fleste lurer på innen prestasjonsutvikling. En metode for resultatoppnåelse som fungerer, 100% garantert, for alle, hver gang!

Sett deg MÅL – lag en tydelig PLAN – GJENNOMFØR planen – EVALUER/KORRIGER = RESULTAT

I mange år har jeg jobbet etter denne enkle formelen for å nå de målene jeg setter meg. Jeg har lært bort den samme metodikken til mange hundre personer de siste årene, men det som er interessant er at det kun er noen få som opplever suksess etter å ha fått den presentert. Som med alt annet er det da lett å si at det er noe galt med formelen.

Metoden fungerer – garantert – men det forutsetter at den blir brukt akkurat slik den er presentert. Det hjelper ikke å ha lest den eller gått på kurs og fått opplæring i bruk. Den må praktiseres og følges!

 

Det skjer ikke noe før du begynner

I tidligere blogginnlegg har jeg snakket om mål og gitt en del konkrete innspill på hvordan planlegge for suksess. Min erfaring er at de fleste vet hva de ønsker og ser for seg hvordan de kan komme dit, men når det kommer til gjennomføring svikter 9 av 10. Vi evner rett og slett ikke å gjøre det vi selv har bestemt. Vi mangler disiplin!

 

Hva er disiplin?

Disiplin er evnen til å gi seg selv en kommando og deretter gjennomføre. Egentlig både logisk og enkelt å forstå, men hvorfor så utrolig vanskelig å få til?

Vi mennesker utfører 95% av våre handlinger som et resultat av allerede innøvde mønstre. Dette har jeg snakket om tidligere (se blogginnlegg om Mindset og Paradigmer), og det krever at vi må ha et aktivt forhold til våre handlinger. Vi må ha tro på målet og vilje til å gjøre det vi har besluttet for å oppnå de resultatene vi ønsker.

 

Hvordan trene opp evnen til gjennomføring?

Vilje er en slags mental muskel som kan trenes opp og bidra til økt disiplin og styrket gjennomføringsevne. Det handler om å kunne holde fokus på én oppgave over lengre tid. Vi kan gjerne si at vi samler energien og retter all kraft mot samme oppgave. Gjør vi det og oppgaven er i samsvar med den planen vi har lagt, vil vi bevege oss mot det resultatet vi forventer.

En enkel oppgave for å trene viljestyrke er å tegne en liten prikk på veggen foran der du oftest sitter og jobber. Sett av noen minutter hver dag til å stirre på prikken, uten å vike blikket, og se hvor lenge du klarer dette uten å bli distrahert av omgivelsene og miste fokus. Noter hvor mange sekunder du klarer og se utviklingen de neste dagene og ukene. Kan du fokusere på en prikk kan du også fokusere på andre oppgaver.

Du vil kanskje tenke at dette virker rart eller rett og slett for enkelt, men jeg vet at det fungerer. Det er selvsagt du selv som velger om du vil følge rådene, men all utvikling handler om å være åpen for nye impulser og villig til å teste ut nye metoder og aktiviteter. Din egen utvikling er intet unntak!

 

Vil du forbedre dine resultater og utvikle deg som individ eller gruppe, må det gjøres endringer i det du/dere gjør i dag. Min jobb er å bistå i denne endringen.

En gratis og uforpliktende samtale kan bli starte på noe stort og spennende – håper vi snakkes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.